CBSE Class 7 English Notice Writing

CBSE Class 7 English Notice Writing

CBSE Class 7 English Notice Writing are part of NCERT Solutions for Class 7 English. Here we have given CBSE Class 7 English Notice Writing.

CBSE Class 7 English Notice Writing

Question 1.
You are Natrqj, School Captain of Holy Child School, Indore. Write a notice to inform the students about a debate competition to be held on 25th of July.
Answer:

Holy Child School, Indore
Notice

2nd June 2016
A debate competition will be held on 25th of July 2016 in G.V.M. College, Indore. Interested students are requested to submit their names to the undersigned by 20th June 2016.
Natrqj
School Captain

Question 2.
You are Mohan/Radha, the head boy/girl of GVM School, Pune. Your school is organising a tour to Goa. Write out a notice inviting students who want to join the torn:. Put the notice in the box.
Answer:

G.V.M. School, Pune
Notice

1st June 2016
The school is organising a five-day tour to Goa as per details given below :
Classes – VI to X
Date of Departure : 20th June ;
Date of Arrival : 24th June
Interested students have to deposit ? 4000 each. 7th June is the last date for enrolment. The money and the consent of the parents must be given to the undersigned before that.
Mohan
Head Boy

Question 3.
You are Ram, the Head Boy of D.P.S. Bokaro. Write a notice on behalf of your school inviting all the grandparents of the students of your school to celebrate World Elders’ Day.
Answer:

D.P.S. Bokaro
Notice

15th July 2016
Our school Is celebrating World Elders’ Day on 17th July 20xx. Students are requested to bring their grandparents on that day at 6 p.m. in the school hall.
Ram
Head Boy

Question 4.
Meenakshi is the Sports Captain of Navodaya School. The sports day is to be held on November 21st which is just two weeks away. She has to inform house captains that they have to submit the names of the participants to her in a week’s time. A student cannot take part in more than three events excluding the relay. Any delay or wrong information will lead to disqualification of the student. Write the notice for Meenakshi using not more than 50 words.
Answer:

Navodaya School, Udipi
Kind Attention : All House Captains

The Sports Day of the School falls on November 21st. Please submit the names of the participants of your houses to the undersigned within a week.
A student cannot take part in more than three events excluding the relay. Any delay or wrong information will lead to disqualification.
7 November, 20xx
Meenakshi
Sports Captain

Question 5.
You are Anupam, the editor of the school magazine, and want to hold an interclass competition to collect poems and cartoons for the magazine before 20 August, 2016. Draft a notice for the students’ notice board inviting entries. Mention all details required like entry dates, prizes etc. Give your notice an appealing heading.
Answer:

Rosemary Model School
Win A Fabulous Prize

There will be an inter-class competition for collecting poems, cartoons etc for the school magazine, on 25 August, 2016 at 1 pm in the school hall. Students willing to participate should give their names to the undersigned by 20 August, 2016. The winning articles cany prizes of? 500, 300, 100 respectively. The decision of the judges shall be final and binding.
10 August, 2016
Anupam
Editor

Question 6.
Write a notice for the school notice board informing students about school inspection to be held on 10 November, 2016 by the District Education Officer. The notice should be of 50 words asking for punctuality, cleanliness and discipline.
Answer:

ABC Public School School Inspection

November 3, 20xx
The District Education Officer will visit the school for inspection on 10th November 20xx. All the students of the school are requested to be particularly careful on the occasion. They should be extremely punctual, ! clean and disciplined. They should be attentive to what their teachers tell j or teach them on the occasion.
—Head Boy

Question 7.
You are the Cultural Secretary of your school. You have been asked to inform students of Classes VI to VIII about an Inter School Dramatics Competition. Draft a notice in about 50 words to be put up on the school notice board, with all necessary details.
Answer:

ABC School

3rd November, 2Oxx
An Inter School Dramatics Competition will be held in Tagore Stadium on 20 November, 20xx. Students of Classes VI to VIII who wish to participate in the competition should assemble for a trial on November 10, in the school hall. The teacher incharge of Dramatics will make the selection.
Veenapani
(VEENAPANI)
Cultural Secretary

Question 8.
The school has decided to hold a fete in the school playground. The Principal has asked you to write, as the Headboy/Headgirl of the school, a notice about this fete, inviting the students and the teachers to participate in it The notice should include all necessary details. Write this notice in about 50 words.
Answer:

Twenty First Century School School Fete

March 3, 2017
There will be a fete in the school playground from 2nd April, 2017 to 4 April, 2017. The Principal has invited all the teachers and the students to participate in the fete. The interested students should see the science teacher with their ideas on or before 10th March, 2017.
Ramendu
(RAMENDU)
Class VII

Question 9.
Sachin of Class VII A has lost his library book on the playground during the recess. He wants to put up a notice on the School Notice Board. Write his notice in not more than 50 words. Put the notice in a box.
Answer:

ABC School Lost ! Lost

November 3, 20xx
I, Sachin of Class VII A, have lost my library book named ‘Stories for Children’ during the recess on 2nd November, 20xx. He, who finds it, is requested to give it to me. I shall be highly obliged.
Sachin
(SACHIN)
Class VII A

Question 10.
You have found a purse containing some money and papers. It has no names. Draft a notice asking the owner to contact you.
Answer:

Pen Top School, Nagpur Found ! Found

25 May, 20xx
I, Jaya of Class VII A, have found a purse containing some money and papers. I have no clue about the owner. The owner can contact me giving proof of his being the real owner. I will be glad to give it back to him. Jaya (JAYA)
Class VIIA

We hope the CBSE Class 7 English Notice Writing help you. If you have any query regarding CBSE Class 7 English Notice Writing, drop a comment below and we will get back to you at the earliest.

The Complete Educational Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *