CBSE Class 8 English Notice Writing

CBSE Class 8 English Notice Writing

CBSE Class 8 English Notice Writing are part of NCERT Solutions for Class 8 English. Here we have given CBSE Class 8 English Notice Writing.

CBSE Class 8 English Notice Writing

1. Tapan Ghosh of Class VIII A is the Secretary of the Holy Christ School Geography Forum. The geography teacher has asked Tapan to put up a notice to invite the students of geography to participate in the Geography Quiz Contest to be held after a fortnight in St Anthony’s School. Hie first prize carries? 1000 and a Trophy. Write this notice, using not more than 50 words. Try to make the notice catch all the students’ attention.
Answer:

Holy Christ School
N. Delhi
Win? 1000 in Geography Quiz Contest

15 July, 2016
St Anthony’s School is holding an Inter-School Geography Quiz Contest within a fortnight. The first prize carries? 1000 and a Trophy.
Interested Geography students should see me immediately.
Tapan Ghosh
Class VIII A

2. Mukul Swami of class X, Captain of the School Hockey Team and Sports Secretary, is asked by his sports teacher to put a notice on the school notice board inviting the students to buy some old hockey sticks and balls. These items are in a fairly good condition. Write this notice using not more than 50 words. Try to make the notice catch students’ attention.
Answer:

ABC School
Kolkata
Buy hockey sticks etc. at very low prices

15 November, 2016
The school offers for sale old hockey sticks and balls. They are as good as new and at a veiy low price. Interested students can inspect and buy them during the recess tomorrow. They are arranged in the Sports Room.
Mukul Swami
Captain

3. Your school has decided to present a programme on the AIR from the AIR Stadium of your city, in the popular programme “Meet the Young-Artists”.
Write a notice in not more than 50 words for your school notice-board inviting talented students to appear for trial for different items on 20th November in the School’s “Open Theatre”. You have invited Mr. Anand Bosle, the famous Presenter on the AIR. You are Secretary, Cultural Activities Society. The school Principal has accorded his permission for the broadcast.
Answer:

P.S. Public School
Rampur

10 November, 2016
Our school is going to present a programme on the AIR. It is the popular programme ‘Meet the Young-Artists’. All the students willing to participate should appear for a trial. This trial for different items will be on 20 November in the school’s ‘Open Theatre’ Mr. Anand Bosle, famous AIR presenter will be there.
Secretary
Cultural Activities Society

4. Meenakshi Goel is the Sports Captain of Navodaya School. The sports day is to be held on March 2lst which is just two weeks away. She has to inform house captains that they have to submit the names of the participants to her in a week’s time. A student cannot take part in more than three events excluding the relay. Any delay or wrong information will lead to disqualification of the student. Write the notice for Meenakshi using not more than 50 words.
Answer:

Navodaya School, New Delhi
Kind Attention : All House Captains

3 March, 2017
The Sports Day of the School falls on March 21st. Please submit the names of the participants of your houses within a week. A student cannot take part in more than three events excluding the relay. Any delay or wrong information will lead to disqualification.
Meenakshi Goel
Sports Captain

5. You are Anupam, the editor of the school magazine, and want to hold an interclass competition to collect poems and cartoons for the magazine before 20 August, 2016. Draft a notice for the students’ notice board inviting entries. Mention all details required like entry dates, prizes etc. Give your notice an appealing heading.
Answer:

Rosemary Model School, Mumbai
Win A Fabulous Prize

10 August, 2016
There will be an inter-class competition for collecting poems, cartoons etc for the school magazine. It is fixed for 25 August, 2016 at 1 pm in the school hall. Students willing to participate should give their names to the undersigned by 20 August, 2016. The winning articles carry prizes of? 500,300,100 respectively. The decision of the judges shall be final and binding.
Anupam
Editor

You can master in English Grammar of various classes by our articles like Tenses, Clauses, Prepositions, Story writing, Unseen Passage, Notice Writing etc.

6. Write a notice for the school notice board informing students about school inspection to be held on 10 March, 2017 by the District Education Officer. The notice should be of 50 words asking for punctuality, cleanliness and discipline.
Answer:

ABC Public School, Agra
School Inspection
March 3, 2017

The District Education Officer will visit the school for inspection on 10th March, 2017. All the students of the school are requested to be careful on the occasion. They should be extremely punctual, clean and disciplined. They should be attentive to what their teachers tell or teach them for the occasion.
—Head Boy

7. You are the Cultural Secretary of your school You have been asked to inform students of Classes VI to VIII about an Inter School Dramatics Competition. Draft a notice in about 50 words to be put up on the school notice board, with all necessary details.
Answer:

ABC School, Meerut
Dramatic Competition

March 10, 2017
An Inter School Dramatic Competition will be held in Tagore Stadium on 20 March, 2017. Students of Class VI to VIII can participate in the competition. The willing students should assemble for a trial on March 10, in the school hall. The teacher incharge of Dramatics will make the selection.
Veenapani
(VEENAPANI)
Cultural Secretary

8. The school has decided to hold a fete in the school playground. The Principal has asked you to write, as the Headboy / Headgirl of the school, a notice about this fete, inviting the students and the teachers to participate in it. The notice should include all necessary details. Write this notice in about 50 words.
Answer:

Twenty First Century School
School Fete

April 3, 2016
There will be a fete in the school playground from May 3, 2016 to May 4, 2016. The Principal has invited all the teachers and the students to participate in the fete. The interested students should see the science teacher with their ideas on or before April 10, 2016.
Ramendu
(RAMENDU)
Class VIII

9. Sachin of Class VIII A has lost his library book on the playground during the recess. He wants to put up a notice on the School Notice Board. Write his notice in not more than 50 words. Put the notice in a box.
Answer:

ABC School, Lucknow
Lost! Lost

June 3, 2016
I, Sachin of Class VIII A, have lost my library book named ‘Stories for Children’. It was lost during the recess on June 3, 2016. He, who finds it, is requested to give it to me. I shall be highly obliged.
Sachin
(SACHIN)
Class VIII A

10. You have found a purse containing some money and papers. It has no names. Draft a notice asking the owner to contact you.
Answer:

Pen Top School Delhi
Found! Found

25 May, 2016
I, Urmila of Class VIII A, have found a purse containing some money and papers. I have no clue about the owner. The owner can contact me giving proof of his being the real owner. I will be glad to give it back to him.
Urmila
(URMILA)
Class VIII A

We hope the CBSE Class 8 English Notice Writing help you. If you have any query regarding CBSE Class 8 English Notice Writing, drop a comment below and we will get back to you at the earliest.

The Complete Educational Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *