Omission Exercises for Class 9 CBSE with Answers

Omission Exercises for Class 9 CBSE with Answers

Omission Exercises for Class 9 CBSE with Answers

Question 1:
The following passage has not been edited. One word is missing from each line. Identify the missing word and write it in your answer sheet. Remember to underline the missing word. The first one has been done as an example for you. (4 marks)

Omission Exercises For Class 9 CBSE Pdf With Answers pdf
Answer:
Omission Exercises For Class 9 CBSE Pdf With Answers

Question 2:
The following paragraph has not been edited. One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(44-3)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(44-4)

Question 3:
The following paragraph has not been edited. One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(44-5)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-1)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-2)

Question 4:
The following paragraph has not been edited. One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-3)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-4)

Question 5:
The following paragraph has npt been edited. One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-5)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(45-6)

Question 6:
The following paragraph has not been edited. One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with die word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-1)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-2)

Question 7:
The following paragraph has not been edited. There is one word omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after it in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-3)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-4)

Question 8:
The following paragraph has not been edited. There is one word omitted in each line. Write the omitted word, along with the word that comes before and die word that comes after it, in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-5)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(46-6)

Question 9:
One word has been omitted in each line. Write the omitted word along with the word that comes before and the word that comes after in your answer sheet against the correct blank number as shown in the example. (4 marks)
cbse-class-9-english-grammar-omission-(47-1)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(47-2)

Question 10:
One word has been omitted in each line. Supply the missing word : (4 marks)
Example : It was hot afternoon.
It was a hot afternoon.
cbse-class-9-english-grammar-omission-(47-3)
Answer:
cbse-class-9-english-grammar-omission-(47-4)

The Complete Educational Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *